plewa
Home » Surse neîntreruptibile » AEP UPS

AEP UPS

Poză AEP UPS
 

Variante

AEP UPS 300 WContactaţi-ne pentru preţ
AEP UPS 500 WContactaţi-ne pentru preţ
AEP UPS 700 WContactaţi-ne pentru preţ
Preţuri în LEI / bucată cu TVA inclus.
Surse neîntreruptibile AEP UPS 1000000 0  

În cazul unei pene de curent, într-o instalaţie fără UPS, focul din centrală va continua să ardă, însă pompa de apă se va opri, iar apa din cazan va începe să fiarbă. UPS-ul are rolul de a furniza (pe o perioadă limitată) curent electric centralei termice în cazul unei pene de curent la reţea, perioadă în care focul poate fi stins. Cuplarea UPS-ului la o baterie auto de 65 sau 75 Ah poate prelungi durata de funcţionare a sistemului în cazul unei pene de curent.

Cât timp aparatul primeşte curent de la reţea, il stabilizează pentru consumatorul racordat şi încarcă acumulatorul intern, în momentul întreruperii energiei electrice de la reţea, sursa trece automat la producerea curentului electric din acumulator prin invertorul încorporat.

Protectorul automat de echipamente se înscrie în gama profesională a sistemelor neîntreruptibile automatizate, fiind special conceput pentru siguranţa pe timp limitat a cazanelor pe combustibil solid, în cazul întreruperii curentului electric de la reţea. Acest produs nu se va utiliza ca un invertor (cu funcţionare nelimitată de la surse 12Vcc).

Caracteristica principală o constituie forma undei tensiunii electrice la ieşire, în cazul funcţionării pe baterie, care este pur sinusoidală, adică identică cu cea existentă la reţea.

Construcţia de o manieră robustă la parametri superiori, asigură o funcţionare în sarcină de lungă durată, proporţional cu performanţele acumulatorilor folosiţi, având şi funcţie de redresor pentru bateria sistemului. În cazul unei pene de curent, protectorul conferă siguranţa şi protecţia automată a cazanului pe combustibil solid prin furnizarea instantanee a curentului electric alternativ în scopul alimentării pompelor de recirculare.

Protectorul cuplat la un acumulator 12Vcc (65Ah-180Ah) este recomandat pentru alimentarea de durată a consumatorilor. Sub nicio formă nu se va depăşi puterea sursei neîntreruptibile, în caz contrar se pot produce daune severe sistemului! Se recomandă, în mod constant, utilizarea unei puteri însumate la consumatori, de până la 70-85% din puterea maximă admisă.

Folosind un acumulator (baterie) de 65 Ah aflată în stare perfectă de funcţionare, se poate obţine:

  • pentru un consumator de cca 100 W, o autonomie de 345 minute
  • pentru un consumator de cca 200 W, o autonomie de 160 minute
  • pentru un consumator de cca 300 W, o autonomie de 130 minute
  • Pentru un consumator de cca 400 W, o autonomie de 95 minute
  • Pentru un consumator de cca 450 W, o autonomie de 84 minute
  • Pentru un consumator de cca 550 W, o autonomie de 70 minute
SC UNICAL GAZ SRL
str. Calea Moţilor, nr. 87, bl. M3B, parter
Alba Iulia, România 510079