plewa
Home » D'Alessandro » D'Alessandro CLP

D'Alessandro CLP

Poză D'Alessandro CLP
 

Variante

DAlessandro - CLP 30Contactaţi-ne pentru preţ
DAlessandro - CLP 45Contactaţi-ne pentru preţ
DAlessandro - CLP 60Contactaţi-ne pentru preţ
DAlessandro - CLP 80Contactaţi-ne pentru preţ
Preţuri în LEI / bucată cu TVA inclus.
D'Alessandro D'Alessandro CLP 1000000 0  

Descriere:

Generatorul cu conducte de evacuare a fumului pentru producerea de apă caldă destinată încălzirii cu posibilitatea alimentării fie cu combustibili de mici dimensiuni (granule, coji măcinate de nuci, migdale, etc.) fie cu lemn de foc (tăiat bucăţi).

Generatorul este compus din două camere de combustie din care:

  • cea inferioară este destinată arderii de combustibili solizi pe bază lemnoasă de mici dimensiuni cu alimentare mecanizată şi aprindere automată;
  • cea superioară este destinată arderii lemnelor de foc (tăiate bucăţi.

Generatorul de căldură, a cărui funcţionare este controlată în mod constant de o centrală electronică, poate să funcţioneze în trei feluri:

  • În mod exclusiv cu combustibil alimentat pe cale mecanică (granule, etc.);
  • În mod exclusiv cu lemn de foc;
  • În mod combinat, cu granule şi lemn de foc a căror aprindere se produce în mod automat, prin utilizarea incintei de ardere inferioare cu alimentare mecanizată şi sistemul de aprindere automată corespunzător.

Din cuvă combustibilul coboară prin acţiunea gravităţii în mecanismul melcat superior iar de aici este împins în supapa cu patru intrări, după care cade în mecanismul melcat de alimentare a arzătorului. Supapa cu patru intrări are dubla funcţie de a împiedica returul gazelor şi a eventualelor flăcări care ar putea să ajungă până la cuva combustibilului. Viteza de rotaţie a mecanismului melcat inferior determină cantitatea de combustibil introdus în incinta de ardere şi, prin urmare, puterea de funcţionare a cazanului. În incinta de ardere, combustibilul este ars prin amestecul aerului primar şi a celui secundar produse de ventilator. Căldura dezvoltată în camera de combustie inferioară este cedată interstiţiilor pline de apă care o înconjoară.

Gazele calde, după ce ies din camera de combustie inferioară prin conducta corespunzătoare, trec în camera superioară de unde, după ce au cedat căldura pereţilor care o înconjoară, îşi schimbă sensul şi coboară din nou în camera inferioară. De aici, prin intermediul cavităţii uşii inferioare, traversează ansamblul de ţevi şi canalul posterior de colectare a gazelor şi, cu ajutorul ventilatorului de tiraj, ajung în conducta de evacuare a gazelor. După deschiderea uşii superioare, combustibilul tăiat în bucăţi se depozitează manual în camera superioară de combustie a generatorului.

Combustibilul trebuie să fie aprins în mod manual cu uşa superioară deschisă. După aprinderea combustibilului, reînchiderea uşii superioare pune în funcţiune ventilatorul care asigură circulaţia aerului care este introdus în camera superioară de deasupra şi de dedesubtul lemnului de foc. Căldura dezvoltată în camera de combustie superioară este cedată interstiţiilor umplute cu apă care o înconjoară. Gazele arse sunt constrânse de presiunea aerului suflat, să coboare în camera de combustie inferioară de unde, prin cavitatea uşii inferioare, traversează ansamblul de ţevi şi canalul posterior de colectare a fumului şi, cu ajutorul ventilatorului de tiraj, ajung în conducta de evacuare a fumului. 


Camera de combustie este menţinută la presiunea scăzută cu ajutorul unui aspirator care constrânge fumul să treacă prin ansamblul de ţevi. După încărcarea lemnului în camera superioară se procedează la aprinderea combustibilului în camera inferioară, aşa cum se arată la punctul 3.2.1. Combustia are loc o perioadă, variabilă în funcţie de combustibilul utilizat în cuva de încărcare, şi predeterminat în fabrică pentru combustibilul granulat. 


După terminarea acestei perioade de timp, destinată să permită preîncălzirea şi aprinderea lemnului de foc, se activează turbina de suflare a aerului în camera de combustie superioară şi se opresc mecanismul melcat de alimentare şi ventilatorul. 


În cazul în care, după terminarea timpului de control, temperatura fumului a atins valoarea prestabilită, combustia se desfăşoară doar în camera superioară. 
În cazul în care temperatura gazelor arse nu este atinsă în perioada de timp prestabilită, generatorul efectuează o nouă tentativă de aprindere până la un număr maxim de tentative configurat ca parametru în centrală. 
După consumarea lemnelor de foc, generatorul revine în mod automat la funcţionarea în modul granule.

SC UNICAL GAZ SRL
str. Calea Moţilor, nr. 87, bl. M3B, parter
Alba Iulia, România 510079